Myclub iv logo ivlogga

Beskrivning av fjällexpedition vinter 2021

2021 års fjällexpedition är p.g.a. pandemiläget inställd!

För sjätte året i rad ska Idrottsveteranerna ut på påsktur.

Påsken 2021 ska Idrottsveteranerna på en skidtur mellan Abisko och Nikkaloukta via Kebnekaise fjällstation. Turen kommer att genomföras ett par dagar innan långfredagen och avslutas i anslutning till annandag påsk ca. 29 mars - 6 april 2021 (OBS! de exakta datumen är inte fastställda).

Genomförandet kommer att ske genom att vi flyger upp till Kiruna och tar tåget till Abisko, skidar därefter längs med Kungsleden söderut till Nikkaloukta, tar bussen till Kiruna och sedan flyger hem.

Vi kommer därmed att skida på turskidor längs med Kungsleden med en beräknad sträcka på ca 20 km per dag. Vi kommer passera STF-stugor varje dag där vi kommer att kunna övernatta även om vi också kommer att sova i tält. Att skida på turskidor motsvarar att gå på en fotmarsch fast är mycket mer skonsamt eftersom många stötar försvinner.

Turen kommer att genomföras som ett team med nybörjare som kommer att få den stöttning som de behöver och med mer erfarna medlemmar och stödmedlemmar som kokar vatten, sätter upp tält, bär mat och drar grupputrustning i pulkor. För detta kommer vi att planera in ett bastubad med en reservdag i slutet. Om vi inte är tillräckligt snabba kommer vi ordna så att vi åker förbi en eller flera dagsetapper med snöskoter.

För att detta ska vara möjligt att genomföra på ett säkert och framförallt givande sätt vill Idrottsveteranerna binda upp dig som sårad i ett träningsprogram under året. Vi har alla olika förutsättningar att genomföra påskturen men genom att träna tillsammans (men på varsitt håll) kommer våra förutsättningar att genomföra detta förbättras avsevärt.

Vi har under tidigare år sett vilken spännande utveckling de sårade som vågat prova att delta fått även utan tidigare förkunskaper. Tanken nu - efter att du pratat med Per Lindblad eller kansliet, som kommer att ringa upp dig, och du visat ditt intresse - är att du kontaktar föreningens idrottsansvarige Milad Samadi för att diskutera din utgångspunkt med hänsyn till dina skador och förutsättningar och att ni tillsammans diskuterar ett möjligt träningsupplägg för dig. Det kan röra sig om kortare promenader inledningsvis eller kanske mental träning att åka iväg på en resa tillsammans med andra. Detta är inte en bindande anmälan utan det första steget för att komma ut i fjällen om drygt ett år tillsammans. Därefter skapar vi ett antal 3-manna chattgrupper på Whatsapp där du tillsammans med två andra sårade kamrater kan diskutera och bolla träningsfrågor. Vi kommer också skapa en gemensam grupp med alla deltagare där Milad kan förmedla gemensam information om träning och turen av intresse för alla. På så vis är tanken att resan till påskturen 2021 blir ett delmål i form av träning och att genomförandet av påskturen 2021 på Kungsleden blir huvudmålet tillsammans med andra kamrater från föreningen.

Tel nr till Milad Samadi: 0793392703

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub