Myclub iv logo ivlogga

Inbjudan till paddling/vandring

Inbjudan till Femdagars i Sörmland

2021 års planerade vandring på Sörmlandsleden och paddling på Marvikensjöarna fick ställas in då för få var anmälda. Ev kommer vi genomföra den under 2022 istället, men beslut tas inte förrän vid våra plandagar 17-19 februari.

I närheten av Skottvångs gruva bor vi på Krampans logi, som tillika är vår bas. Förläggningen är av "vandrarhems"-karaktär med 12 bäddar fördelade på fyra rum. Sängkläder finns. Det kommer även finnas möjlighet till tältförläggning i tält 12 eller fjälltält. Har du egen utrustning tag med den. Föreningen har ett fåtal tält och sovsäckar att låna ut.

Vi bjuder på maten från måndag kväll till fredag lunch. Maten lagas av oss i köket på Krampan, på jägarkök och över öppen eld. Vi kommer att paddla med canadensare en dag och med kajak en dag. Dessutom kommer vi att göra två kortare (ca. 10 km) och en längre (ca. 24 km) vandring på Sörmlandsleden. Vi kommer att få en guidad tur på Skottvångs gruva samt något intressant föredrag.

P.g.a. pandemin begränsar vi antalet deltagare till 12 så att vi fortsatt kan hålla avstånd.

Du tar dig själv till Krampans logi och vi kommer någon vecka innan att skicka ut en lista med kontaktuppgifter för eventuell samåkning. Föreningen betalar resan med bil eller billigaste allmänna färdmedel. Vi kommer att ordna hämtning i Strängnäs.

Det är först till kvarn som gäller. Om det är fulltecknat så tar du kontakt med kansliet för att stå på reservplats.

Vi tillämpar inget alkoholförbud, men ställer krav på att eventuellt intag inte äventyrar kamraternas trivsel eller säkerhet och egen möjlighet att genomföra nästa dagsetapp.

Du behöver ta med dig bra vandringsskor, ryggsäck för dagstur, ombyte i vattentätt fodral, liten termos, badkläder och handdukar. Tag gärna med enklare fiskeutrustning. Du kommer att få vattenflaska, en bra kniv samt ett tändstål.

Nyheter via RSS
Levererat av MyClub