Myclub iv logo ivlogga

Prova på läger Bosön 10 till 11 maj

Publicerad 2024-05-22 11:36
Img 2400
Några glimtar från Bosö-lägret 2024 och inslaget från Rapport

Fredagen den 9 maj samlades huvuddelen av deltagarna i årets Prova på läger BOSÖN. Efter en stärkande middag så visade Thomas T en film om hur man i USA använder sig av flugfiske i rehabiliteringen av sårade och skadade. Lördagen inleddes med två pass av föreningens stödmedlem Jörgen Andersson som är Naprapat. Först teori därefter ett pass med olika bra övningar. De som sedan önskade erbjöds enskild behandling vilket många ville.

Jörgen Andersson går igenom grunder. Bo, Peter och Anders övar.

Nästa pass var Boule. Fredrik gick igenom regler och därefter blev det allvar, oklart vilka regler som tillämpades.

Fredrik går igenom regler Spelet kan börja

Två medarbetare från SVT kom för att intervjua föreningens medlemmar samt att göra ett inslag till Rapport. De deltog till sen eftermiddag. Här kan du se inslaget som sändes i Rapport söndag 11 maj klockan 19.30 - https://www.bing.com/videos/riverview/relatedvideo?&q=idrottsveteranerna&&mid=86627CBB78D59C255C0986627CBB78D59C255C09&&FORM=VRDGAR

Efter lunch förflyttade sig deltagarna till Lidingö pistolskytteklubb. Här förevisades olika handhållna skjutvapen, information om hur man blir medlem i en skytteförening samt skjutning med pistol 22 long. Avslutningsvis tävling som Marcus D vann. Stort tack till Lidingö pistolskytteklubb.

Förevisning av vapen. Genomgång inför tävlingen.

Åter på Bosön var det dags för ett Yougapass med inriktning "avslappning". Fotografen blev så inne i övningen varvid fotograferingen uteblev.

Thomas förberedd deltagarna inför Camp Grayling genom att visa och öva flugfiske. Några provade också på "Casting" som går ut på att träffa ett mål.

Thomas instruerar. Per övar.

Kvällen avslutades med föreningens årsmöte vilket resulterade i omval av styrelsen.

På söndag morgon bar det av till House of Curling där Rolf Wikström tog emot och instruerade. Efter drygt 40 minuter var det dags för tävling. Huvuddelen deltog med glädje och engagemang. Det sopades med stor energi och det blev en och annan vurpa.

Rolf instruerar. Tävling.

Lägret avslutades åter på Bosön med traditionell rullstolsbasket. Efter uppvärmning var det dags för spel. Som vanligt så är all med till 100% och vill vinna - Ge fan aldrig upp! Resultatet blev, som vanligt, ett antal händer med blåsor. Tips till nästa år - tag med handskar.

Tack till Peter L som ordnade så att SVT kom och gjorde ett inslag till Rapport samt att han bjöd in Alexandra Anstrell från Försvarsutskottet att delta under delar av lägret. Avslutningsvis ett Stort tack till alla deltagare som med glimten i ögat provade på alla olika aktiviteter.Fredrik Wiebe / Kansliet (Bild-Idrottsveteranerna, video- SVT)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub