Myclub iv logo ivlogga

Kajakpaddling på Ostkusten

Publicerad 2020-09-30 13:42
Morgonen Lördagen den 15 Augusti 2020. I strålande solsken anlände vi fyra förväntansfulla medlemmar till Stockholms Paddlarklubb där vi togs emot av Kursledaren Tomas. Till hans hjälp fanns instruktörerna Ann och Janne.

Efter en mjukstart med lite praktisk information var det dags att plocka ut kajaker och övriga prylar, och vad vi skulle få gå igen under helgen var en början på ett "grönt" kajakkort.

Vi var snabbt i vattnet och jag måste väl erkänna att det var lite svajigt. Vattnet såg inbjudande ut och efter en stunds teknikpaddling så var det dags att slå runt för första gången, och vattnet var väldigt skönt. Vi paddlade framåt, bakåt, åt sidorna, mao på alla sätt och vis.

Våra ledare/instruktörer som var väldigt rutinerade, gav oss väldigt mycket råd och tips, och inte minst glada uppmuntringar och tillrop.

Vi lärde oss tömma kajakerna och inte minst viktigt, att ta oss upp och ner i sittbrunnen. Vi gjorde små utflykter i närområdet, med inlagda teknikpass.

Under den sköna lördagskvällen fick vi chans att grilla och prata lite, alla deltagarna var på strålande humör.


Natten tillbringades i dels klubbstugan men också i ett tält som vi slagit upp på området.

Efter en skön natts sömn och frukost var det dags att kliva ner i kajaken igen. Vi märkte att svårighetsgraden steg under söndagen, men det gjorde även vår kunskap.

Bilden ovan från höger främre raden . Kurschefen Tomas, Undertecknad och Maud. Janne, Ann, Lars och Kenneth.

Efter en dags paddling i solskenet avslutade vi med att som de soldater vi är, att vårda materielen.

En helg går väldigt snabbt och vi vände kosan hemåt på sena eftermiddagen.

Vi deltagare skulle vilja framföra vårt stora tack till Idrottsveteranerna, och inte minst till Kursledningen, för en härlig helg , och vi önskar och hoppas att det kan bli en fortsättning under kommande somrar.

Än en gång tack/

För deltagarna: Michael

Michael Boman
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub