Myclub iv logo ivlogga

Medlemmen Per rapporterar

Publicerad 2021-09-11 20:52

Hej. Är nere i Bovec Slovenien och testar på olika aktiviteter. Efter grundutbildning inom skärmflyg på Österlen tidigare i sommar så vill jag skaffa mig en uppfattning om hur bergsflyg går till. Fick Efter överenskommelse med den tandempilot jag flög med praktisera själva flygandet , start och landning fick jag bara åka med i. Vi flög ut från berget på 1700m med byn Bovec under. Vi flög på hangvinden Efter berget i ca 45min , vi var tvungna att ligga rätt nära berget så att vi inte kommer in i fallskärmshopparnas flygområde.

Jag kommer även nu hoppa fallskärm på söndagen med tandempilot, jag får hoppa själv om jag vill men dom med lånad utrustning och tillsammans med en lokal instruktör. Men efter samtal med min chefs instruktör i hemmaklubben så kom vi överens om att inte göra eget hopp på främmande hoppfält i bergsmiljö plus ett helt ny typ av flygplan , ett klokt beslut tycker jag från våran CI då jag nu ser hur miljön ser ut. Trots mina tidigare 108 egna hopp plus dom 14 tidigare tandemhopp jag gjort så ska man ta erfarna hoppares säkerhetstänkande på allvar. Tror det är bra med tandemhoppet där jag i lugn och ro kan hämta erfarenhet om omgivningarna inför framtida hopp här. Självklar så skall jag tillbaka hit och hoppa själv med den utrustning jag beställt , och med den skärm som klubben sponsrar med. Skärmen som är beställd heter Puls och är på 210 kv fot och är en skärm som flyger väldigt flackt och är utomordentligt säker. Jag vill gärna att vi vidareutvecklar skärmflygardelen inom föreningen , den formen av flyg är relativt lättåtkomlig för våra skadade medlemmar då det krävs endast normal psykiskt och fysiskt tillstånd till skillnad från fallskärmsporten. Den kontakt jag fått med Österlens skärmflyg med Niklas Nordgren i spetsen ser väldigt gynnsam ut. Han har visat ett väldigt stort intresse till att hjälpa oss med att skräddarsy utbildning mot oss , och det är inte så självklart inom utbildningen. Miljön i Skåne är otroligt gynnsam för att få ett effektiv utbildning på flera mycket bra flygsidor, jag har även fått intresse från stödmedlem,ar som vill ta utbildning i samband med att våra sårade/skadade utbildas.

Och genom det så kan vi få fördelaktiga priser och egna grupper med våra medlemmar.

Nu tänker jag sluta med att skriva. Nästa utmaning här nere är att paddla forskajak i Soca river , det blir en spännande utmaning. Ha de gott alla och väl mött senare.

Per Lindblad.


Karianne Esseveld
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub