Myclub iv logo ivlogga

Prova på läger vid Stockholms amfibieregemente

Publicerad 2023-11-05 11:13
Img 1407
Deltagare vid Prova på läger i oktober på Berga
Med början på fredag 20 oktober genomfördes årets Prova på läger vid förband på Stockholms amfibieregemente, Amf 1, Berga. Tre dagar med flera olika aktiviteter.

Med början på fredag 20 oktober genomfördes årets Prova på läger vid förband på Stockholms amfibieregemente, Amf 1, Berga.

Efter samling och middag på fredag kväll inledes lägret med att deltagarna tittade på två filmer. Först en film om årets Invictus games - LÄNK. Efter det en film om Wheels on Waves - Around the World - LÄNK - som Idrottsveteranerna är inbjudna att delta i under senare delen av 2024 samt 2025 (mera information om detta nästa år). Kvällen avslutades med ett bildspel från sommarens segling med HMS Gladan och Falken.

Lördag förmiddag fick deltagarna prova på vattenträningshallen ÄGIR.

Tea Tillblad (anställd soldat på Amf 1) instruerade deltagarna i konsten att simma. Här är det Bo Mäkitalao som får tips hur armarna ska jobba i frisimmet.

Det är viktigt att kunna flyta vilket givetvis övades.


Förmiddagens vattenpass avslutades med att simma 200 meter och erövra simborgarmärket, vilket alla klarade galant.

Tea tackades för väl genomfört pass, bra instruktioner och inte minst roligt. Leif överlämnade föreningens diplom och keps samt ett presentkort.

Efter en god och närande lunch var det dags för yoga, Nu upptäcktes nya muskelgrupper och passet var mer ansträngande än vad många tänkte. Stort tack till Denise Kimström från Coregym för ett bra pass. Diplom och keps tilldelades Denise av Hibbe.

Dagens fysiska aktiviteter avslutades med pingis under en timme.


Eftermiddagen avslutades med att stabschefen på Amf 1, överstelöjtnant Carl von Gerber, berättade om regementets verksamhet samt om pågående utveckling av amfibieförmågan. Ordförande Hibbe tackade föredragshållaren med diplom samt en sköld till regementet som ett tack för det stöd som föreningen erhållit vid genomförandet av prova på lägret på Berga.

Efter middagen genomfördes Idrottsveteranernas höstmöte under ledning av ordförande Hibbe.

Kvällen avslutades med att Jan Almgård (stödmedlem i föreningen) berättade om sitt senaste uppdrag i Ukraina. Han tackades med föreningens diplom samt en träningströja.

Söndagen startade med en rivstart - Funktionell Fitness/Crossfit/Cirkelträning under stenhård ledning av Michaela Beutler Fristål från Core gym. Här instruerar hon och driver på Thomas Jarnehed, Thomas Torkellson, Hibbe och Jörgen Andersson.

Ett mycket bra pass som avslutades på detta sätt. Hibbe delade ut diplom och keps till Michaela. Hon avslutade med att arrangera denna bild.

Nästa utmaning var två grenar i Marin femkamp. Gustaf Wahlberg från Amf 1 instruerade. Första grenen var handgranatkastning. Det var flera av deltagarna, bland annat Daniel Lundin ovan, som visade god förmåga i både längd och precision. Vi får då inte glömma att den löpning, skjutning och paddling som ska genomföras innan hoppades över.

Efter förflyttning till ÄGIR visade Gustaf hur paddlingsmomentet genomförs.

Efter några provturer var det tävling i form av en straffet. Närmast Thomas Jarnehed sedan Jörgen Andersson och längst bort Thomas Torkelsson.

Trots lite blodsutgjutelse hade deltagarna roligt och Gustaf tackades av Hibbe med diplom, keps och presentkort.

I samband med lunchen tackades personalen i militärrestaurangen YGGDRASIL. Utan näring - Ingen träning.

Efter lunchen var det dags för tävling - Marin trekamp. Följande grenar avverkades: Skytte med IR-gevär (fem skott sittande med stöd, fem skott stående utan stöd), rodd i roddmaskin (sträckan du hinner på fyra minuter, samma som tävlas i Invictus games) och ett marint Quize. Här ror Jörgen Andersson (vann grenen med 960 meter) och Per Lindblad.

Vinnare av trekampen Kenneth Larsson som gratuleras av Hibbe och Leif. Lars Fockborn blev tvåa och Jörgen Andersson trea.

Sista aktiviteten på lägret var att deltagarna fick bekanta sig med Stridsbåt 90. Först en genomgång om båten och därefter en provtur under ledning av båtchefer och förare. Per Lindblad och Anders Jarhult förbereder sig inför avfärd. Det blev en och annan sväng i hög fart samt stopp.

Båtcheferna och förarna tackades med diplom och presentkort.

Ett sort tack till Stockholms amfibieregemente att Idrottsveteranerna fick tillbringa en helg på Berga.

Fredrik Wiebe / Kansliet (Bilder Idrottsveteranerna)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub