Myclub iv logo ivlogga

Vinterfjälltur i Helagsfjällen

Publicerad 2024-03-01 12:38
2024 02 22003 1
Framme vid STF i Ljungdalen Från vänster Martin Sollén (stödmedlem) Milad Samadi, Peter Stockhaus och Peter Elnebrant.
Sista helgen i februari genomfördes årets vinterfjälltur.

Under onsdagen den 21 februari åkte en bil med deltagare i årets fjälltur från Enköping och en bil från Göteborg till STF vandrarhem i Ljungdalen -LÄNK.

Efter en natts vila och efterföljande förberedelser gav sig deltagarna ut på fjället under ledning av Milad Samadi med planen att nå kvällens plats för bivack norr Helagsstugorna.


Skönt med rast och glada miner av Peter E, Milad och Martin som njuter av rasten under tiden som Peter S ordnar klädseln.

Vinden tilltog, begynnande snöväder och timmarna gick. Väl framme vid Helagsstugorna - LÄNK - beslöts att två av deltagarna stannade kvar medan övriga fortsatte till det planerade målet.


I pannlampors sken sattes tält upp och mat tillagades. Vädret under fredagen blev inte bättre, hård vind och blötsnö. Dagens plan reviderades därför för att ta hänsyn till rådande väder. Efter en jobbig dag nådes stugan vid Ekorrdörren.

Här fanns det skydd och ved att göra eld i kaminen, från vänster Milad och Daniel Lindbom (stödmedlem) . Efter en natts sömn och påfyllda depåer blev dagens mål Helags för att hämta upp övriga deltagare inför den sista etappen tillbaka till Ljungdalen och STF vandrarhem. Här väntad en varm bastu och en skön säng att sova i. Under söndagen var det återtransport till Enköping och Göteborg.


Idrottsveteranernas tack till Milad som planerade och genomförde årets vinterfjälltur.

Fredrik Wiebe / Kansliet (Bilder Idrottsveteranerna)
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub